Home > Recepten

Erwtensoep, groene 1

1 kg ongedopte erwten

1 liter groentenbouillon

30 gr boter

ui in plakken

2 eetlepels peterselie

6 eetlepels olijfolie

4 dikke sneden grof boerenbrood in blokjes

zout, peper

croûtons
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Dop de erwten, was de peulen en week ze een paar uur.

Laat ze in een pan met zware bodem in de bouillon 20 minuten sudderen.

Pureer de peulen en zet de puree apart.

Fruit de ui en de peterselie en voeg de gedopte erwten en een beetje water toe. Laat dit met het deksel op de pan 20 minuten koken.

Roer af en toe en voeg water toe tot de erwten gaar zijn.

Bak in een koekenpan in olie de broodblokjes omscheppend bruin en zet ze warm weg.

Voeg de peulenpuree bij de erwten en laat het geheel even sudderen.

Voeg naar smaak peper en zout toe en dien de soep op met de croûtons.

Notities

Vegetarische soep.