Home > Recepten

Salade van witte bonen met artisjokharten

1 pot witte bonen (netto 350 gr)

1 blikje artisjokharten (netto 185 gr)

1 rode ui

1 takje tijm

3 eetlepels (olijf)olie

1 eetlepel citroensap

1 dl droge witte wijn

zout, (versgemalen) zwarte peper

10 zwarte olijven zonder pit (potje)

1 takje peterselie
  • Omschrijving recept: Salades
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Spoel de witte bonen in zeef onder koud water af en laat ze uitlekken.

Laat de artisjokharten uitlekken en snijd ze in vieren.

Doe de bonen en de artisjokharten in een schaal en schep ze door elkaar.

Pel en snipper de ui.

Neem de tijmblaadjes van de takjes.

Verhit de olie en fruit de ui 2 minuten zachtjes.

Voeg het citroensap, de wijn en de tijm toe en verwarm alles 5 minuten tegen de kook aan.

Breng het mengsel op smaak met zout en peper en schep het door bonen (= bonensalade).

Zet de bonensalade afgedekt 30 minuten op een koele plaats, schep de salade af en toe om.

Verdeel intussen de peterselie in kleine plukjes.

Garneer de salade met olijven en peterselie.

Notities

Serveer er warm stokbrood of ciabatta bij.