Home > Recepten

Salade à la Coupole (bietensalade)

1 krop krulandijvie

1 krop rucola

50 gr gepelde walnoten

300 gr gekookte bietjes

4 eetlepels olie

6 eetlepels rode wijnazijn

1 theelepel mosterd

peper, zout

sap van 1 citroen

100 gr roquefort
  • Omschrijving recept: Salades
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was de krop krulandijvie, sla hem uit en verdeel hem in kleine stukjes.

Meng de andijvie met de gewassen, uitgeslagen en kleingetrokken rucola-bladeren en grofgehakte walnoten.

Snijd de geschilde en gekookte bietjes in blokjes.

Maak een saus van de olie, azijn, mosterd, peper en zout en schep een lepel daarvan door de bieten.

Schep de rest van de saus door de sla.

Schep de bieten op het groen en verdeel daarover de verkruimelde roquefort.