Home > Recepten

Bloemkoolbeignets met tomatensaus

frituurolie

250 gr gezeefde tomaten

1/2 theelepel gemberpoeder

1/2 theelepel chilipoeder

zout

350 gr bloemkoolroosjes

1 (scharrel)ei

50 gr maïzena

25 gr bloem

keukenpapier
  • Omschrijving recept: Bijgerechten; Groentegerechten; Borrelhapjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit de olie in een frituurpan tot 180 C.

Bekleed een vergiet met keukenpapier.

Breng in een (steel)pan de gezeefde tomaten, gemberpoeder en chilipoeder aan de kook.

Breng dit op smaak met een snufje zout.

Was de bloemkoolroosjes en verdeel ze in gelijkmatige niet al te grote roosjes.

Splits het ei en klop het eiwit in een ontvette schaal stijf.

Zeef boven een andere schaal de maïzena en de bloem.

Maak in het midden een kuiltje en giet de eierdooier in het midden.

Klop de eierdooier er met een mixer vanuit het midden samen met 6 eetlepels ijskoud water erdoorheen.

Blijf kloppen tot een glad beslag ontstaat.

Spatel het stijfgeslagen eiwit erdoor.

Haal de helft van de bloemkoolroosjes met een vork één voor één door het beslag, laat ze even uitlekken en frituur ze in de hete olie in 4 minuten goudbruin en gaar.

Laat de bloemkoolbeignets in een vergiet uitlekken.

Frituur zo ook de rest van de bloemkoolroosjes.

Verwarm intussen een schaal voor.

Verwarm het sausje opnieuw.

Leg de bloemkoolbeignets op de schaal en serveer de saus er apart bij.