Home > Recepten

Kaasballetjes 1

150 gr geraspte oude kaas

1 ei

2 sneetjes bruin brood

1 zakje kerriesaus

1 1/2 dl melk

cornflakes

100 gr maïs (blikje)

olie
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Kaasgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak de kerriesaus met de melk klaar volgens de gebruiksaanwijzing op het pakje en laat de saus afkoelen.

Snijd het brood met de korstjes in kleine blokjes.

Doe de kerriesaus, het brood, het ei en de kaas in een kom en kneed dit geheel tot een homogene massa is ontstaan.

Roer er de uitgelekte maïs door.

Zet dit mengsel in de koelkast om op te stijven (het liefst een hele nacht).

Rol van het koude mengsel balletjes (het formaat van een stuiter) en rol die door de fijngemaakte cornflakes.

Bak de kaasballetjes in de hete olie bruin.

Notities

Deze balletjes zijn zeer geschikt als borrelhapje of als warm onderdeel van een lunch.