Kaasbolletjes met spinazie, geplette |
|
900 gr spinazie (diepvries) zout 500 gr ricotta of hüttenkse 2 eieren 15 eetlepels Parmezaanse kaas peper nootmuskaat 100 gr bloem 100 gr boter |
|
BereidingMaak de spinazie grondig schoon.Laat hem 5-10 minuten koken met aanhangend water en peper en zout. Laat hem slinken en daarna zeer goed uitlekken. Het is belangrijk dat u al het water met uw handen uit de spinazie knijpt, anders zullen de kaasbolletjes in het pocheerwater uit elkaar vallen. Prak de ricotta of wrijf de Hüttenkäse door een zeef en meng deze met de eieren, de helft van de Parmezaanse kaas en zout, peper en nootmuskaat naar smaak. Kneed het mengsel goed door, vorm het tot bolletjes ter grootte van een walnoot en wentel die door de bloem. Breng een grote tot de helft gevulde pan water aan de kook en laat de bolletjes voorzichtig in het water vallen. Houd het water tegen de kook aan tot de bolletjes er weer bovenop drijven en schep ze daarna, met een schuimspaan, voorzichtig uit de pan. Doe de malfatti in een warme schaal, begiet ze met gesmolten boter en bestrooi ze met de rest van de Parmezaanse kaas. |
Home > Recepten