Tahoe-eiragoût met avocado |
|
250 gr tahoe 6 eetlepels olie 2 teentjes knoflook 1 theelepel basilicum 2 kruidenbouillontabletten 50 gr boter 50 gr bloem 1 bekertje garderoom (2 dl) 8 kwarteleitjes of henne-eitjes 3 rijpe avocado's zout, zwarte peper 6 sprietjes bieslook |
|
BereidingSnijd de tahoe in plakjes van 1 x 1 cm.Verhit de olie in een grote koekenpan (met anti-aanbaklaag) en schep de tahoe erin. Pel de knoflook en pers die erboven uit. Strooi de basilicum erover. Bak de tahoe in 7 minuten goudbruin (schep regelmatig om) en schep ze op keukenpapier. Los de bouillontabletten op In een maatbeker met 3 dl heet water. Smelt de boter en roer de bloem erdoor. Voeg al roerend scheutje voor scheutje de bouillon en de garderoom toe. Blijf roeren tot een gebonden saus is verkregen. Neem de pan van het vuur en roer de tahoe erdoor. Kook de kwarteleitjes in 6 minuten hard, laat ze schrikken en pel ze. Halveer (vlak voor het gebruik) de avocado's overlangs, verwijder de pit en schil ze. Pureer de Avocado's in een mengbeker of wrijf ze door een plastic zeef fijn. Roer de avocadopuree door de saus. Verwarm de saus zachtjes 5 minuten en breng hem op smaak met zout en peper. Roer de tahoe en de kwarteleitjes erdoor en warm die nog 3 minuten mee. Knip de bieslook erboven fijn. Doe de ragoût over in een schaal. NotitiesLekker met verwarmd (Turks) vloerbrood en gemengde salade. |
Home > Recepten