Home > Recepten

Bladerdeegbakjes met ragoût en tomatensaus

12 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg

1 losgeklopt ei

35 gr boter

35 gr bloem

2 1/2 dl melk

1 uitgeperst teentje knoflook

175 gr Quorn in stukjes

100 gr magor in blokjes

2 eetlepels slagroom

1/2 eetlepel pernod

zout, peper

2 1/2 dl Italiaanse tomatensaus (pot)

2 ontvelde tomaten in blokjes

2 eetlepels gemarineerde paprika (potje, bijv. Grand'Italia)

2 eetlepels fijngesneden basilicum

2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
  • Omschrijving recept: Vleesvervangers; Voorgerechten; Sausjes; Ragoût
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 C.

Bestrijk de randen van 4 deegplakjes met water.

Steek uit 4 andere deegplakjes met een vormpje een rondje (deze worden niet gebruikt).

Leg deze plakjes op de eerste deegplakjes en druk de randen aan.

Maak in de overige 4 deegplakjes met de steruitsteekvorm een afdruk en leg de plakjes op de deegstapeltjes; druk ze licht aan.

Laat de deegbakjes 30 minuten in de koelkast rusten.

Bak de deegbakjes in het midden van de oven in 20 minuten gaar en goudbruin.



Ragoût:

Smelt de boter, roer de bloem erdoor en laat die al roerend 3 minuten garen.

Roer er de melk door.

Roer de knoflook, de Quorn en de magor door de saus, verwarm de saus goed en breng hem op smaak met pernod, zout en peper.

Verwarm de tomatensaus en roer er de tomaat, paprika en basilicum door.

Snijd de sterren voorzichtig uit de bakjes.

Vul de bakjes met de ragoût en dek ze met een ster af.

Zet de bakjes op de borden, schep de tomatensaus ernaast en garneer met pijnboompitten en basilicumblaadjes.

Benodigdheden

ronde uitsteekvorm 9 cm, een steruitsteekvorm 8 cm, een met bakpapier beklede bakplaat