Megedarra met champignons |
|
125 gr linzen 1 in halve ringen gesneden ui 1 fijngehakt teentje knoflook olijfolie 200 gr champignons in plakjes 1 eetlepel koenjit 50 gr langkorrelrijst 1 eetlepel gemalen koriander (ketoembar) 1 eetlepel gemalen komijn (djintan) 1 liter kokende groentebouillon (van blokjes) peper, zout 1 eetlepel fijngehakte verse koriander of munt naar keuze |
|
BereidingSpoel de linzen in ruim water zonder zout af en kook ze 10 minuten voor.Bak intussen de uien en de knoflook in de olie goudbruin en bak de champignons 2 minuten mee. Roer er daarna de koenjit, rijst, koriander en komijn door en blijf roeren tot de rijstkorrels vettig zijn. Voeg dan de kokende bouillon en peper en zout toe. Doe de deksel op de pan en breng het geheel opnieuw aan de kook. Laat het ui-gehaktmengsel op de sudderpit op de laagste stand in 20 minuten gaar worden. Roer er daarna de uitgelekte linzen en de gehakte koriander of munt door. NotitiesServeer een salade bij. |
Home > Recepten