Home > Recepten

Courgette-schotel

2 courgettes

1/2 groene peper

75 gr boter

1/2 theelepel komijnpoeder

1 laurierblad

1/2 theelepel geelwortelpoeder (koenjit)

1/2 theelepel koriander (ketoembar)

3 eetlepels koffiemelk

1/2 theelepel suiker

250 gr gepelde (Noorse) garnalen

zout, peper
  • Omschrijving recept: Groentegerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de courgettes in blokjes.

Verwijder de zaadjes van de peper en snijd het vruchtvlees in reepjes.

Verhit de boter in een braadpan en fruit het komijnpoeder, het laurierblad en de peper in ca. 2 minuten goudbruin.

Fruit het geelwortelpoeder en de koriander 3 minuten mee.

Voeg de courgette, de koffiemelk en de suiker toe.

Verhit het geheel 5 minuten onder voortdurend omscheppen.

Voeg de garnalen toe.

Verwarm het gerecht nog 5 minuten en breng op smaak met zout en peper.