Home > Recepten

Kokkels met citroenmelisse en selderij

1 bleekselderij

1/2 knolselderij

1 sjalotje

1 teentje knoflook

40 kokkels

2 takjes bladpeterselie

1 dl groentebouillon

1 dl witte wijn

1 lepel olijfolie met bouquet garni gekruid

60 g boter

6 blaadjes fijngesneden citroenmelisse

1 kopje postelein
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten; Amuses; Borrelhapjes
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: silleke (Smulweb)

Bereiding

Maak de bleekselderij schoon en snijd er 16 staafjes van 4 mm. breed en 3 cm. lang uit. Snijd de knolselderij in blokjes van 4 mm. zijde.

Laat de fijngesneden sjalot met het look in de olijfolie zweten. Voeg de staafjes bleekselderij toe en laat nog ong. 20 minuten zachtjes stoven. Voeg nu de blokjes knolselderij toe en laat nog 10 minuten verder sudderen.

Voeg de kokkels en de peterselie toe, overgiet met de groentebouillon en de witte wijn. Dek de pan af en laat de kokkels op een hoog vuur openkoken. Haal de kokkels uit de pan, haal ze uit hun schelp en voeg ze weer bij het kookvocht.

Verwijder de peterselietakjes en roer de boter door de bereiding om en lichte binding te krijgen en ze op smaak te brengen.

Meng er tot slot de citroenmelisse onder en verdeel het mengsel warm over de lepels.

Versier met blaadjes postelein.

Notities

'Lepelhapje'