Home > Recepten

Varkensvleesballetjes, krokant

1 ui

300 g varkensgehakt

1 ei

2 lepels maïzena

1 lepel sojasaus

1 teentje knoflook

1/2 theelepel vijfkruidenpoeder

1/2 theelepel gemberwortel

zout

peper

cayennepeper

suiker

olie
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Chinees
  • Bron: kummel_djahe (Smulweb)

Bereiding

De ui snipperen en met het gehakt, het ei, het zetmeel, de sojasaus, de knoflook en de kruiden tot een compacte massa kneden.

Het vleesmengsel met zout, peper, cayennepeper en suiker flink kruiden en er kleine balletjes van vormen.

De wok met olie invetten en de gehaktballetjes in 2 porties telkens in 7 a 8 minuten goudgeel bakken.

Notities

Als borrelhapje presenteren of voor bij de hoofdmaaltijd. Dan is het lekker om hem te serveren met een salade van Chinese kool.