Home > Recepten

Leverworstpakketjes

1 ui

1 lepel olie

100 g rozijnen

1 dl tomatensap

1 lepel donkerbruine basterdsuiker

1 lepel Zaanse mosterd

1/2 theelepel pimentpoeder

1 theelepel tijm

8 plakjes bladerdeeg

250 g leverworst aan 1 stuk

2 lepels koffiemelk

4 lepels oude geraspte kaas

boter om in te vetten
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Snipper het ui en bak 2 minuten in de olie. Voeg rozijnen, tomatensap, suiker, mosterd, piment en tijm toe en laat ca.10 minuten zachtjes koken. Zet het vuur dan hoog en laat in ca.1 minuut genoeg vocht verdampen om een smeuïg mengsel te krijgen. Af laten koelen.

Zet de oven op 225°.

Spreid het deeg over het aanrecht uit. Snij de leverworst in 12 plakjes van ca. ½ cm dik. Doe in het midden van elk deegplakje 2 lepels rozijnenmengsel en daarop dakpansgewijs 3 plakken worst. Vouw de punten over de vulling naar elkaar toe en knijp tegen elkaar dicht. Randen met een beetje water dichtdrukken.

Zet op de bakplaat en bestrijk met koffiemelk. Bestrooien met kaas. Bak ca.20 minuten.

Notities

Lekker met rodekoolsla