Home > Recepten

Loempia's 11 van Conimex

200 g bloem voor het deeg

50 g maïzena voor het deeg

1 ei voor het deeg

zout voor het deeg

arachidisolie voor het deeg te bakken

250 g varkenslappen

2 uien

150 g prei

150 g chinese kool of spitskool of witte kool

75 g taugeh

2 lepels ketjap manis

2 lepels sambal oelek of sambal tjampoer

1/2 theelepel knoflookpoeder

1/2 theelepel ve-tsin

6 a 8 lepels olie
  • Omschrijving recept: Loempia's; Chinees; Indisch
  • Aantal Porties: 12
  • Bron: Conimex

Bereiding

Zeef de bloem en maïzena. Voeg losgeroerd ei, 4 dl water en zout toe. Roer alles tot een glad beslag. Voeg eventueel nog 1-2 el koud water toe.

Laat het beslag 10 min. staan en roer het daarna opnieuw glad.

Bestrijk een niet al te grote koekenpan met anti-aanbaklaag, met olie. Schep er 2 el beslag in. Laat het beslag over de gehele bodem van de pan lopen.

Bak de loempiavelletjes op een laag afgestelde warmtebron aan weerszijden droog. Ze mogen eigenlijk niet verkleuren. Bak op deze wijze 12 velletjes. Laat ze koud worden.

Snijd het vlees, de uien, de prei en de kool in smalle reepjes. Was de taugé en verwijder de zaadhulsjes.

Verhit de olie en voeg de reepjes vlees er in gedeelten aan toe. Laat ze 2 min, onder voortdurend omscheppen, bakken.

Voeg de uien toe en laat het geheel bakken tot de uien glazig zien. Voeg de ketjap toe en schep alles enkele malen goed om. Doe de sambal, knoflookpoeder, ve-tsin en de groenten erbij.

Bak alles onder voortdurend omscheppen nogmaals enkele minuten.

Neem de pan van de warmtebron en laat het geheel koud worden.

Spreid de loempiavellen uit. Verdeel de vulling erover.

Vouw de velletjes om de vulling en plak de deegranden dicht met losgeroerd eiwit of water.

Bak de loempia’s in hete olie aan alle kanten goudbruin en knapperig.