Loempia's met zelfgemaakte vellen |
|
250 g bloem 100 g maïzena 1 ei zout olie om te bakken 300 g varkensvlees 1 pak verse bamigroenten 3 lepels ketjap 3 theelepels sambal 1 theelepel knoflookpoeder 1 theelepel ve-tsin olie om te bakken |
|
BereidingZeef bloem en maizena, voeg het geroerde ei met water en zout toe. Roer tot een glad beslag en laat enige tijd rusten. Bestrijk een koekenpan met olie, schep er 2 flinke lepels beslag in en bak op zeer laag vuur de loempiavellen aan beide kanten droog maar niet bruin. Laat ze afkoelen.Snijd het vlees, verhit de olie en bak het vlees enkele minuten, doe de de ui erbij, de ketjap de sambal, knoflookpoeder, ve-tsin en de bami-groenten en laat alles onder voortdurend omscheppen enkele minuten bakken. Laat alles koud worden. Vul de loempia-velletjes met de gebakken groenten, vouw de velletjes om de vulling heen en plak de zijranden met een losgeklopte eierdooier met water vast en vouw ze naar binnen en rol de loempia vast met de eierdooier. Bak de loempia's in hete olie aan alle kanten bruin en knapperig. NotitiesServeren met ketjap- of tomatensaus. |
Home > Recepten