Home > Recepten

Ma Uon (dikke paardjes', kleine vlees-soufflées)

100 g varkensgehakt of gehakt half-om-half

200 g kipfilet

100 g gaar krabvlees

4 korianderwortels

2 theelepels gekneusde witte peperkorrels

4 a 5 tenen knoflook

2 sjalotjes

1 lepel gula djawa of rietsuiker

2 lepels limoensap

3 lepels creamed cocoanut of kokosmelk uit blik

3 eieren

2 a 3 lente-uien

2 theelepels gedroogde chilipeper

korianderblad
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Thais
  • Aantal Porties: 20
  • Bron: Kwee SiokLan

Bereiding

Haal het gehakt met een vork uit elkaar en doe in de foodprocessor. Verwijder zenen en vetrandjes van de kip, snij in dunne plakken en doe bij het gehakt. Verwijder onrechtmatigheden uit het krabvlees en haal met een vork uit elkaar, doe bij het vlees en draai tot een smeuige massa.

Hak de korianderwortels fijn en doe met de peperkorrels bij het vlees.

Hak knoflook en sjalot grof en doe met palmsuiker, limoensap en de geraspte creamed cocoanut of kokosmelk bij het vlees. Draai 5 seconden.

Klop 2 eieren en draai enkele tellen met het vlees.

Snipper de lente-uien of snij in sliertjes.

Verdeel het vleesmengsel over 20 soufflepotjes (ramequins), vul die voor hoogstens 2/3.

Klop het 3e ei los en bak er een omelet van. Snij in zeer dunne reepjes.

Warm de oven voor op 160 graden.

Versier de bovenkant van de bakjes met lente-ui, chilipeper, koriander en omelet en zet de bakjes op een bakplaat.

Giet zoveel water rond de bakjes op de bakplaat dat ze tot de helft onder staan. Schuif in het midden van de oven en laat in 25 minuten de inhoud stollen. Een prikker moet er schoon uitkomen! Laat eventueel nog 5 minuten in de oven staan.

Notities

Deze snack wordt vaak in stalletjes verkocht, gevouwen in bananenblad en aan de bovenkant versierd met rode reepjes chili, koriander en lente-ui.