Home > Recepten

Melanzane (aubergines) Antipasti uit de Marche

aubergines

olijfolie

peterselie

knoflook

peper

zout

citroensap
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Italiaans (Marche)

Bereiding

Snij aubergines in plakken van 1 cm. Marineer ze in een mengsel van olijfolie, peterselie en knoflook.

Leg op een ingevette ovenplaat en strooi er peper en zout op.

Bak 20-25 minuten op 200°, daarna besprenkelen met citroensap.

Notities

Uit de herberg van Pippo en Gabriella in Sant'Angelo in Pontano. De ingredienten worden niet gekocht, maar gezocht, het vlees wordt zelf geslacht of van jagers betrokken.



Antipasti worden koud geserveerd. Serveer bij antipasti ook plakken gerookte ham, paté, meloen, zwarte olijven met olijfolie en venkelzaad en in olie gaargesmoorde paprika (op smaak gebracht met peterselie en knoflook).