Home > Recepten

Neua swan (Thais pikant rundvlees)

800 g rosbief of lendebiefstuk

3 lepels komijnzaad

2 lepels korianderzaad

5 a 6 korianderwortels

3 tenen knoflook

1 sjalot

6 lepels gula djawa of rietsuiker

2 lepels sojasaus

2 lepels nam pla

2.5 dl zonnebloemolie

slablaadjes
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Borrelhapjes; Thais
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Kwee Siok Lan

Bereiding

Vries het vlees in gedurende 1 ¾ uur, neem het er dan uit en snijd eerst in flinterdunne plakjes, vervolgens in vierkantjes van 5 cm. Leg die uit op een licht ingevette bakplaat.

Rooster het komijn- en korianderzaad in een droge koekenpan en doe in een vijzel of mixer. Doe de korianderwortel erbij en maal fijn.

Snipper knoflook en sjalot en meng met het koriander/komijnmengsel.

Roer de palmsuiker los in de vissaus en sojasaus en bestrijk het vlees ermee. Bestrooi dan met de koriandermix. Doe dat ook aan de andere kant van de plakjes.

Doe de bakplaat in een oven van 140 graden en laat zo 6 uur bakken tot het droog, maar niet krokant is.

Verhit vlak voor serveren een droge wok of koekenpan 20 seconden op hoog vuur, laat de olie langs de wanden vloeien en verhit tot het rookt. Bak het vlees in porties bruin en krokant.

Doe het vlees op een schotel, bedekt met slablaadjes, en serveer lauw.

Notities

Een Thais voor- of tussengerecht, eet het uit de hand of in een blaadje sla met rijst als een pakketje.

Voor een hapje kan men toastjes of crackers met daarop een blaadje sla beleggen met het vlees.



Het gedroogde vlees is enkele dagen in de koelkast houdbaar.