Home > Recepten

Oesters met beurre blanc

12 oesters

4 bosuitjes

50 g koude boter

2 dl droge witte wijn

zout

peper

bieslook
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten; Sausjes; Borrelhapjes
  • Bron: Boodschappen

Bereiding

Maak de oesters open, bewaar en zeef het vocht. Haal de oesters los van de schelpen, maar laat ze in de schelpen zitten.

Zet de schelpen op een bakplaat en zet ze vast met losjes verfrommeld alufolie zodat ze recht blijven staan (vroeger werd hiervoor zeezout gebruikt!).

Snij de bosui in ringetjes en hou licht- en donkergroen apart.

Verhit een klontje van de boter in de steelpan en fruit de lichtgroene bosuiringetjes glazig. Blus af met de wijn en laat op hoog vuur tot de helft inkoken. Breng de saus op smaak met zout en peper en klop in klontjes de rest van de boter erdoor.

Verwarm de oven voor op 220°. Verdeel de saus over de oesters en zet 4-5 minuten in de oven. Bestrooi met bieslook en serveer warm met een glaasje champagne.