Olive all'ascolana/olive ripienne (gefrit.olijven) |
|
250 a 300 g groene olijven zonder pit 200 g vlees zout peper 1 lepel peterselie 2 eieren 2 lepels room 2 lepels parmezaanse kaas 1 teen knoflook paneermeel olijfolie Gebruik eventueel olijven met pit, neem dan de dubbele hoeveelheid en ontpit ze, met Spaanse olijven gaat dat moeilijk! Gebruik als vlees: kip, varken, spek, etc. |
|
BereidingSnij de ontpitte olijven open.Maal het vlees, meng met zout, peper, peterselie, 1 dooier, room en eventueel kaas en/of knoflook en maal opnieuw. Schep of spuit de vulling in de olijven. Klop een ei en het wit van een ander ei los, wentel de olijven erdoor en dan door het paneermeel en herhaal beide stappen. Frituur of bak in niet te hete (140-160°) olie in porties lichtbruin. Warm of koud serveren. |
Home > Recepten