Home > Recepten

Paksoi-dumpling (dim sum)

250 g bloem voor het witte deeg

1 dl water voor het witte deeg

1/2 theelepel zout voor het witte deeg

25 g reuzel voor het witte deeg

100 g gare spinazie voor het groene deeg

250 g bloem voor het groene deeg

1/2 theelepel zout voor het groene deeg

25 g reuzel voor het groene deeg

1 teen knoflook

olie

700 g varkensgehakt

2 lepels lichte sojasaus

100 g aardappelmeel

200 g paksoi fijngesneden

25 g geraspte gemberwortel

4 theelepels suiker

sesamolie

1 theelepel zout

peper

3 lepels lichte sojasaus voor de saus

1 lepel gembersaus voor de saus

1 theelepel sambal voor de saus
  • Omschrijving recept: Dimsum; Chinees
  • Bron: silleke (Smulweb)

Bereiding

Wit deeg: meng de bloem met het water, zout en reuzel tot een soepel glanzend deeg.



Groen deeg: pureer de gekookte spinazie en wrijf door een zeef. Meng met de bloem, zout en reuzel tot een soepel glanzend deeg.



Vulling: fruit in wat olie de gesnipperde knoflook. Meng het gehakt, sojasaus, aardappelmeel, paksoi, gemberwortel, suiker, enkele druppeltjes sesamolie, zout en peper.



Verdeel het witte deeg in 40 stukjes en rol uit tot cirkels van 6 cm. Vulling erover verdelen.



Groen deeg eveneens in 40 stukjes verdelen en uitrollen tot cirkels van 4 cm. Op vulling leggen en tot blaadje vormen. anden goed op elkaar drukken. Met vork nerven in blaadjes drukken.



Stoom in 6-10 minuten gaar.



Meng voor de saus de ingredienten.

Benodigdheden

stomer