Paksoi-dumpling (dim sum) |
|
250 g bloem voor het witte deeg 1 dl water voor het witte deeg 1/2 theelepel zout voor het witte deeg 25 g reuzel voor het witte deeg 100 g gare spinazie voor het groene deeg 250 g bloem voor het groene deeg 1/2 theelepel zout voor het groene deeg 25 g reuzel voor het groene deeg 1 teen knoflook olie 700 g varkensgehakt 2 lepels lichte sojasaus 100 g aardappelmeel 200 g paksoi fijngesneden 25 g geraspte gemberwortel 4 theelepels suiker sesamolie 1 theelepel zout peper 3 lepels lichte sojasaus voor de saus 1 lepel gembersaus voor de saus 1 theelepel sambal voor de saus |
|
BereidingWit deeg: meng de bloem met het water, zout en reuzel tot een soepel glanzend deeg.Groen deeg: pureer de gekookte spinazie en wrijf door een zeef. Meng met de bloem, zout en reuzel tot een soepel glanzend deeg. Vulling: fruit in wat olie de gesnipperde knoflook. Meng het gehakt, sojasaus, aardappelmeel, paksoi, gemberwortel, suiker, enkele druppeltjes sesamolie, zout en peper. Verdeel het witte deeg in 40 stukjes en rol uit tot cirkels van 6 cm. Vulling erover verdelen. Groen deeg eveneens in 40 stukjes verdelen en uitrollen tot cirkels van 4 cm. Op vulling leggen en tot blaadje vormen. anden goed op elkaar drukken. Met vork nerven in blaadjes drukken. Stoom in 6-10 minuten gaar. Meng voor de saus de ingredienten. Benodigdhedenstomer |
Home > Recepten