Home > Recepten

Rempejek

250 g pinda's ongebrand gepeld gehalveerd

1/2 lepel zonnebloemolie

2 tenen knoflook

2 lombok rawit zonder zaad

2 kemiries

1 theelepel kuncit

1 theelepel ketumbar

1/2 theelepel djinten

1 theelepel zout

300 g rijstebloem

225 ml kokosmelk

frituurolie
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Indisch
  • Bron: henny_b_b (Smulweb)

Bereiding

Pinda's in 1/2 el olie roosteren en op keukenpapier laten uitlekken.

Knoflook, rawits en kemirinoten fijnmalen en mengen met koenjit, ketoembar, djinten, zout, bloem en zo veel kokosmelk dat dik beslag ontstaat.

Pinda's door het beslag roeren.

In pan laag frituurolie verhitten.

Steeds een lepel beslag in olie scheppen, met schuimspaan iets platdrukken en in 3-4 min. lichtbruin bakken (niet meer dan 3-4 koken tegelijk bakken).

Rempejek op keukenpapier laten uitlekken.