Seafood dumpling (New Style) |
|
200 g bloem 1 dl water 100 g gepelde rauwe garnalen 50 g Sint Jacobsschelpen 10 g winterwortel 10 g lente-ui 1/2 theelepel suiker 1 theelepel zout peper 1/2 theelepel lichte chinese sojasaus 1 theelepel tarwebloem sesamolie 2 lepels lichte sojasaus voor de saus 1 lepel gembersaus voor de saus 1 theelepel sambal voor de saus |
|
BereidingMeng de bloem met het water tot een soepel en kneedbaar deeg.Deeg in 20 stukjes verdelen en ieder stukje uitrollen tot een hele dunne cirkel (1/2 mm dik). Snijd de garnalen en jacobsschelpen grof. Meng met de fijngesneden wortel, lente-ui, suiker, zout, peper, sojasaus, tarwebloem en sesamolie. Over deegcirkels verdelen en deeg als buideltje dichtknijpen. Stoom in 6-10 minuten gaar. Meng voor de saus de ingredienten. Serveer op aperitiefbordje en giet er wat saus bij. NotitiesDe Chinese dumpling en dim sum worden boven heet water gaar gestoomd. Zet ze hiervoor in een bamboe stoommandje. Breng in de pan water tegen de kook aan, zet het mandje op de pan en stoom de dumpling of dim sum in 6-10 minuten gaar.Benodigdhedenstomer |
Home > Recepten