Home > Recepten

Vis-oliebollen uit Guadeloupe

150 g kabeljauwfilet

1 fijngesneden ui

1 lepel bieslook

1 lepel peterselie

2 tenen knoflook

225 g bloem

2 dooiers

250 ml melk

zout

peper

cayennepeper

1 theelepel natriumbicarbonaat

frituurolie
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Visgerechten; Guadeloupe
  • Aantal Porties: 25
  • Bron: Vismarkt

Bereiding

Vis in water met zout in ca. 10 minuten gaar koken.

Vis, ui, bieslook, peterselie en knoflook mengen.

Bloem, eidooiers en melk tot glad beslag roeren.

Vismengsel toevoegen en daarna zout, peper, cayennepeper en natriumbicarbonaat erdoor roeren. Mengsel ca. 30 minuten laten rusten.

Olie verhitten tot 180 °C.

Eetlepels beslag in hete olie scheppen en 'oliebollen' in hete olie in 3-4 minuten lichtbruin en krokant bakken.

Oliebollen op keukenpapier laten uitlekken.

Lekker als borrelhapje.