Vis-oliebollen uit Guadeloupe |
|
150 g kabeljauwfilet 1 fijngesneden ui 1 lepel bieslook 1 lepel peterselie 2 tenen knoflook 225 g bloem 2 dooiers 250 ml melk zout peper cayennepeper 1 theelepel natriumbicarbonaat frituurolie |
|
BereidingVis in water met zout in ca. 10 minuten gaar koken.Vis, ui, bieslook, peterselie en knoflook mengen. Bloem, eidooiers en melk tot glad beslag roeren. Vismengsel toevoegen en daarna zout, peper, cayennepeper en natriumbicarbonaat erdoor roeren. Mengsel ca. 30 minuten laten rusten. Olie verhitten tot 180 °C. Eetlepels beslag in hete olie scheppen en 'oliebollen' in hete olie in 3-4 minuten lichtbruin en krokant bakken. Oliebollen op keukenpapier laten uitlekken. Lekker als borrelhapje. |
Home > Recepten