Home > Recepten

Vuurwerkrolletjes

250 g kipfilet of kalkoenfilet

250 g mager buikspek zonder zwoerd

100 g rookspek in dunne plakjes

2 a 3 jonge preien

2 lepels lichte sojasaus

1 theelepel suiker

1 theelepel szechuanpeper

2 eieren

3 lepels maïzena

zout

5 dl olie
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Chinees
  • Bron: rom (Smulweb)

Bereiding

Snijd de filet in 18 vierkante plakken van 8x8 cm.

Doe zo ook met het buik spek

Snijd het rookspek in 10 cm lange repen

Snijd de prei in 15 cm lange repen

Meng sojasaus,suiker en peper.

Bestrijk hier de filet en buikspek mee

Beleg de plakjes buikspek met de filetlapjes.

De reepjesrookspek er dwars opleggen zodat ze aan een zijde over de rans uitsteken.

Vervolgens zo stevig mogelijk oprollen.

Bind de pakketje met 2-3 reepjes prei dicht,

Splits de eieren Meng de witten met de maizena en wat zout.

Olie verhitten.

De rolletjes door het eiwit halen en frituren tot het eiwit hard wordt.

Laten uitlekken en vervolgens weer kort frituren.

Eigeel met wat zout los roeren.

In een straaltje al cirkelend roerend in de hete olie schenken en kort garen tot het stolt.

Uit de pan nemen en laten uitlekken

de rolletjes in stervorm op een schaal schikken

de eigeelbloemen vervolgens over het midden verdelen