Home > Recepten

Zha pai ku (gefrituurde krabbetjes)

10 a 12 varkensribbetjes

3 lepels bloem

frituurolie

1 teen knoflook

1 lepel lichtbruine basterdsuiker

1 lepel lichte sojasaus

1 lepel donkere sojasaus

3 theelepels rijstwijn of droge sherry

1 theelepel chilisaus

enkele druppels sesamolie

1 lepel zout voor het kruidenzout

3 theelepels szechuanpeper voor het kruidenzout

1,5 theelepel vijfkruidenpoeder voor kruidenzout
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Varkensvleesgerechten; Chinees
  • Bron: aziatischchinatown (Smulweb)

Bereiding

Hak de ribbetjes in 3 of 4 stukjes.

Roer alle overige ingredienten behalve de ingredienten voor het kruidenzout, het bloem en de frituurolie door elkaar en schep er de ribbetjes door.

Laat 2 a 3 uur rusten.

Bestrooi de ribbetjes met de bloem, frituur ze 5 min op middelhoog vuur.

Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken.

Frituur de ribbetjes daarna nog 1 min tot ze donkerbruin zijn op hoog vuur.

Schep ze uit de pan, laat uitlekken serveer met kruidenzout

Meng voor het kruidenzout 1el zout met 3tl gemalen Szechuanpeper en 11/2 tl vijfkruiden poeder. Verhit het mengsel op laag vuur 2min in een droge koekepan en blijf roeren.

Notities

Eigenlijk dient ieder ribbetje voor of na het bakken in drie of vier stukken verdeelt te worden, lukt dat niet dan worden ze in zijn geheel geserveerd