Home > Recepten

Noten, zoetgebakken

120 g basterdsuiker

125 g cashewnoten

125 g macademianoten of hazenlnoten

zonnebloemolie
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Chinees
  • Bron: heerlijke_hapjes (Smulweb)

Bereiding

Meng in een grote steelpan de suiker met de noten

en giet er 2,5 dl water over. Breng al roerende aan

de kook op hoog vuur tot de suiker is opgelost.

Temper het vuur iets en kook zachtjes verder tot het

water is verdampt en de noten helemaal glanzen,

maar niet zijn gekarameliseerd. Roer vooral tegen

het eind, zodat de noten niet aanbranden. Laat de

noten even uitlekken.

Verhit wat olie op hoog vuur in een grote koekenpan.

Voeg de noten toe en roerbak ze goudbruin.

Laat ze uitlekken op keukenpapier. Laat ze iets

afkoelen en serveer ze nog warm of op kamertemperatuur.

Notities

Ze zijn twee weken houdbaar in een goed afgesloten trommel.