Home > Recepten

Kouseband met kokos, gestoofd

500 gr kouseband

1 ui

1 eetlepel olijfolie

2 cm gemberwortel

1 theelepel chilipoeder

2 teentjes knoflook

100 gr santen

2 dl water

50 gr pinda's met vlies

4 eetlepels geraspte kokos
  • Omschrijving recept: Groentegerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was de kouseband, verwijder de uiteinden en snijd de bonen in stukjes van ongeveer 2 cm.

Snipper de ui.

Verhit de olie in een ruime pan en bak de ui hierin 2 minuten op een laag vuur.

Schil de gemberwortel, rasp hem en voeg dit, samen met het chilipoeder aan de ui toe.

Pers er de knoflook boven uit.

Voeg de kouseband toe en roerbak deze drie minuten op een matig vuur mee.

Voeg de santen en het water toe.

Stoof de bonen op laag vuur met het deksel op de pan in 10 minuten gaar.

Laat het vocht de laatste paar minuten op een wat hoger vuur en met het deksel van de pan verdampen.

Rooster de pinda's 1 minuut in een droge koekenpan.

Voeg de kokos toe en bak deze even op een laag vuur mee.

Strooi dit mengsel over de gare kouseband en serveer met rijst of gekookte aardappelen.