Home > Recepten

Aubergine-bonenschotel

2 kleine aubergines, 500 gr

zout

2 preien

30 gr boter

2 teentjes knoflook

1 blik witte bonen in tomatensaus ( 800 gr)

2 theelepel Italiaanse keukenkruiden

tabasco

5 eetlepels olie

2 eieren

1 eetlepel melk

150 gr kleine blokjes Maaslander
  • Omschrijving recept: Groentegerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was de aubergines en snijd ze in plakken van 1/2 cm.

Leg de plakken in een vergiet en bestrooi elke laag met zout.

Dek de plakken af met een bord, zet er een gewicht op en laat de plakken zo 30 minuten staan, zodat ze wat vocht kwijtraken.

Maak intussen de prei schoon en snijd het witte en lichtgroene gedeelte in smalle ringen.

Verhit de boter in een koekenpan en bak de prei al roerend 5 minuten.

Pel de knoflook, pers deze boven de prei uit en bak ze even mee.

Meng de prei door de witte bonen in tomatensaus.

Roer er de keukenkruiden en enkele druppels tabasco door.

Veeg de plakken aubergine met keukenpapier goed droog.

Verhit wat olie in een grote koekenpan en bak hierin in gedeelten de plakken aubergine snel aan beide kanten lichtbruin; doe zonodig steeds wat

nieuwe olie in de pan.

Laat de gebakken plakken aubergine op keukenpapier uitlekken.

Verdeel de helft van de aubergine over de bodem van een ovenschaal, schep het bonenmengsel erop en verdeel daarover de rest van de aubergine.

Klop de eieren met de melk los en schenk het over de aubergine.

Verdeel de blokjes kaas erover.

Zet de schaal in het midden van een voorverwarmde oven (175 C) en laat het gerecht in 35 minuten door en door warm en lichtbruin worden.