Home > Recepten

Roggebrood

500 gr roggemeel

10 gr zout

1 flinke eetlepel stroop

2 dl heet water
  • Omschrijving recept: Brood; Nederlands
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Meng het roggemeel in een kom met het zout, voeg de stroop en het water toe en meng en kneed het geheel tot een stevig deeg; voeg -indien nodig- tijdens het kneden nog 1 of 2 eetlepels heet water toe.

Vorm van het deeg eerst een bal en plat die rondom af tot een soort driedimensionale rechthoek.

Doe het deeg in een beboterde vorm (bijv. een kleine cakevorm of een passend koekblik) en dek de vorm af met dubbelgevouwen aluminiumfolie (de kant die tegen het deeg aan komt, moet eerst worden beboterd).

Bak het broodje 3 uur in de op 125 C verwarmde oven.

Of doe het deeg in een vorm, voorzien van een goed sluitend deksel en stoom het brood 3 uur boven kokend water.