Home > Recepten

Appeltaartjes met calvados, warme

2 dikke plakken (volkoren) ontbijtkoek

1 eetlepel bloem

1 eetlepel boter

2 appels

1 eetlepel custardpoeder

1 eetlepel rozijnen

2 eetlepels calvados

2 eetlepels appelstroop

2 1/2 dl vanillevla
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Rol de plakken ontbijtkoek op een met bloem bestoven werkvlak tot lapjes van een halve cm dik.

Vet 2 eenpersoons-taartvormpjes in met de boter en bekleed de vormpjes met de ontbijtkoek.

Druk de koek goed tegen de wand en snijd de overtollige koek langs de bovenrand weg.

Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes.

Doe de appelstukjes in een kom en schep het custardpoeder, de rozijnen, de calvados en de appelstroop erdoor.

Schep dit mengsel in de vormpjes en strijk de bovenkant glad.

Bak de taartjes in de oven in ca 10 minuten bruin en gaar.

Serveer de taartje warm met vanillevla.