Home > Recepten

Maple Syrup notencake

560 ml bloem

3 theelepels bakpoeder

2 1/2 dl Maple Syrup

1/8 liter melk

200 gr grofgehakte noten (amandel/hazenlnoot/walnoot etc.)

125 ml witte suiker

1 theelepel zout

125 gr zachte boter

2 eieren
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Aantal Porties: 20
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Zeef alle droge ingredienten boven een ruime kom.

Voeg de Maple Syrup, boter en melk toe en klop 2 minuten met de mixer tot u een glad beslag heeft.

Voeg de eieren toe en klop nog eens 2 minuten.

Schep de noten door het beslag.

Verwarm de oven voor op 170 C.

Doe het beslag in een (of twee) beboterde en met bloem bestoven vorm(en) en bak de cake(s) 45-50 minuten.

Test op gaarheid met een satépen of breinaald: deze moet schoon uit het baksel komen.

Benodigdheden

Gebruik een grote vorm of 2 kleinere vormen en een litermaat voor hetafmeten.