Home > Recepten

Chocoladetaart, Weense

Voor het deeg:

250 gr bittere chocolade

250 gr zachte boter

150 gr suiker

5 eierdooiers

3 eieren

250 gr gemalen amandelen

100 gr paneermeel

2 theelepels bakpoeder

5 eiwitten

3 eetlepels bessenjam

3 eetlepels water



Voor het glazuur:

100 gr bittere chocolade

santen



Voor de garnering:

chocoladekrullen
  • Omschrijving recept: Gebak; Oostenrijks (Wenen)
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Breek voor het deeg de chocolade in stukjes, roer ze au-bainmarie romig en laat ze iets afkoelen.

Roer de boter romig en roer de zachte chocolade erdoor.

Roer er na elkaar 50 gr suiker met de eierdooiers, de eieren en de gemalen amandelen door.

Vermeng het paneermeel en het bakpoeder, zeef dit en roer het er lepel voor lepel door.

Klop de eiwitten stijf en voeg, onder voortdurend kloppen, de rest van de suiker toe.

Voeg de eiersneeuw aan de deegmassa toe en schep die er voorzichtig door.

Doe het deeg in een ingevette springvorm (diameter 28 cm) en strijk het glad.

Schuif de vorm op het rooster in een op 150-175 C voorverwarmde oven, laat de taartbodem ongeveer 70 minuten bakken en laat de taartbodem dan afkoelen.

Laat de bessenjam met het water al roerend enkele minuten koken en besmeer de bovenkant van de taart en de rand er gelijkmatig mee.



Roer voor het glazuur de bittere chocolade met de santen au-bain-marie romig en bestrijk de taart er gelijkmatig mee.

Garneer de nog vochtige bovenkant van de taart met chocoladekrullen.