Citroentaart 2 |
|
180 gr boter 60 gr suiker zout 1 eidooier 225 gr bloem bakbonen ( om blind te bakken) sap en het schilschaafsel van 3 citroenen 275 gr witte basterdsuiker 6 eieren 3 dl slagroom poedersuiker room |
|
BereidingDraai voor de bodem 180 gr boter, 60 gr suiker en zout in een keukenmachine tot crème en voeg 1 eidooier toe.Voeg met 1 lepel tegelijk 225 gr bloem toe en doe er 1 lepel koud water bij. Zet het deeg in de koelkast. Bak het daarna in een vlaaivorm blind met een vulling van bakbonen ( 20 minuten bij 200 C). Klop voor de vulling het sap en het schilschaafsel van 3 citroenen, 275 gr witte basterdsuiker, 6 eieren en 3 dl slagroom door elkaar en zet dit n dag in de koelkast weg. Vul de bodem met de citroenmassa en bak de taart 25 minuten bij 200 C tot de citroenmassa goed is opgestijfd. Laat de taart afkoelen. Strooi poedersuiker over het hele oppervlak en zet de taart een half minuutje onder een hete grill om er een caramellaagje op te krijgen. Serveer de taart met room. |
Home > Recepten