Home > Recepten

Rum-brownies

80 gr pure chocolade

80 gr boter

2 eieren

200 gr suiker

125 gr bloem

1 zakje vanillesuiker

een snufje zout

1/2 borrelglas rum

3 eetlepels zure room

100 gr walnoten in stukjes

0,6 dl slagroom

80 gr pure chocolade

1 eetlepel zachte boter

1/2 pecannoot
  • Omschrijving recept: Gebak; Amerikaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 C.

Smelt op laag vuur 80 gr pure chocolade met 80 gr boter.

Klop 2 eieren los met 200 gr suiker en roer het van het vuur af door het chocolademengsel.

Roer er nu beetje voor beetje 125 gr bloem, 1 zakje vanillesuiker, een snufje zout, 1/2 borrelglas rum, 3 eetlepels zure room en 100 gr walnoten in stukjes door.

Verspreid het mengsel over een ingevette bakplaat en bak het in de oven 30 minuten.

Laat afkoelen en snijd het in 16-20 vierkante stukken.



Ganache: smelt 0,6 dl slagroom met 80 gr pure chocolade, roer dit met 1 eetlepel zachte boter tot een gladde massa en besmeer de brownies hiermee.

Garneer met 1/2 pecannoot.