Advocaattaart 1 |
|
200 gr lange vingers 3 1/2 dl advocaat 5 eieren zout 8 blaadjes gelatine 250 gr boter 2 zakjes vanillesuiker 1/2 dl melk 1/8 liter slagroom chocolaatjes |
|
BereidingBreek de lange vingers in stukjes.Roer hier 1/2 dl advocaat door tot een samenhangende massa is ontstaan. Leg deze op de bodem van een beboterde springvorm. Splits de eieren en klop de eiwitten zeer stijf met wat zout en vervolgens met de helft van de suiker. Week de gelatine in koud water. Klop de eidooiers schuimig met de zachte boter en de vanillesuiker. Meng hier tenslotte de rest van de advocaat door, samen met de in lauwe melk opgeloste gelatine. Spatel deze advocaatmassa door de stijfgeklopte eiwitten en schenk dit op het lange vingermengsel. Laat de taart enkele uren opstijven in de koelkast, neem de rand van de vorm en spuit op de taart slagroom in nestjes, waarin kleine chocolaatjes kunnen worden gelegd. |
Home > Recepten