Home > Recepten

Aardbeienbavarois

een doosje aardbeien

5-6 blaadjes gelatine

warm water of citroensap

eventueel suiker

1/4 liter slagroom met suiker
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was en pureer een doosje aardbeien.

Houd er een paar achter voor de garnering.

Week 5-6 blaadjes gelatine en los ze in warm water of citroensap op.

Roer de gelatine door de aardbeien (voeg eventueel naar smaak suiker toe) en zet de bavarois koud weg (roer af en toe).

Klop intussen 1/4 liter slagroom met suiker naar smaak.

Roer, als het aardbeienmengsel lobbbig wordt, de slagroom erdoor.

Doe het geheel over in een puddingvorm en laat het in de koelkast opstijven.

Garneer de bavarois met de achtergehouden aardbeien (in plakjes of doormidden gesneden).