Home > Recepten

Schuimomelet met kersen, zoete

1/2 potje ontpitte kersen op sap (340 gr)

2 kleine eieren

een mespuntje zout

een mespunt kaneel

1 eetlepel suiker

1 flinke theelepel maïzena

10 gr boter

poedersuiker
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Laat de kersen goed uitlekken.

Scheid de eieren in dooiers en eiwitten.

Klop de eiwitten met een mespunt zout met een garde of met de mixer in een vetvrije kom stijf.

Klop er halverwege geleidelijk de suiker door en klop er daarna de eidooiers en de kaneel door.

Zeef de maïzena door een theezeefje op het eimengsel en klop die erdoor.

Blijf kloppen tot het eiwit pieken trekt.

Verhit de boter in een koekenpan met een doorsnede van 22 cm en met een anti-aanbaklaag.

Schep het omeletmengsel in de pan en verdeel er gelijkmatig de uitgelekte kersen over.

Laat dit op een laag vuur, met het deksel op de pan, 10-15 minuten bakken tot de onderkant gekleurd en de bovenkant gestold is.

Vouw de omelet dan voorzichtig dubbel en laat hem op een bord glijden.

Bestrooi de bovenkant met poedersuiker.

Notities

Tip: eet dit na een niet al te zware maaltijd of na een zekere pauze, want dit toetje is vrij goed vullend.