Home > Recepten

Griessoufflé met bramen

250 gr bramen

100 gr griesmeel

8 dl melk

2 eieren

1 dl vruchtenbrandewijn

2 eetlepels honing

20 gr suiker

1 zakje vanillesuiker

20 gr boter

een mespunt zout
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Doe de (bevroren) bramen in een kom, giet er de honing en de vruchtenbrandewijn rover en laat ze afgedekt op kamertemperatuur ontdooien.

Verwarm de oven voor op 220 C.

Breng de melk aan de kook en strooi er de gries in (door een plastic zakje met afgeknipte punt).

Breng het al roerend weer aan de kook, laat de gries wellen en neem de pan dan van het vuur.

Splits de eieren, sla de dooiers met de suiker, vanillesuiker en zout schuimig en roer ze door de licht afgekoelde gries.

Sla dan het eiwit stijf en spatel het erdoor.

Doe de helft van de massa in een ingevette vuurvaste vorm.

Verdeel er de bramen met de vloeistof over en strijk er de overige griesbrij rover.

Bak de soufflé met klontjes boter erop 20 minuten in de oven.