Home > Recepten

Citroensoufflé

50 gr suiker

1/4 liter melk

25 gr boter

25 gr bloem

fijngeraspte schil van een citroen

3 eierdooiers en 3 stijfgeklopte eiwitten.

poedersuiker.



Voor andere zoete soufflés kunt u i.p.v. citroenschil b.v. 4 eetlepels instantkoffiepoeder of cacao in de melk oplossen.
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Los 50 gr suiker op in 1/4 liter melk en maak hiervan met 25 gr boter, 25 gr bloem en de fijngeraspte schil van een citroen een gladde saus.

Maak de soufflémassa verder af met 3 eierdooiers en 3 stijfgeklopte eiwitten.

Bestrooi de soufflé als deze uit de oven komt met poedersuiker.





Als u de soufflé met een theedoek afdekt zodra hij uit de oven komt, zakt hij minder snel in.