Home > Recepten

Bramentoetje

2 1/2 blaadje witte gelatine

200 gr bramen + 4 bramen voor de garnering

2 eetlepels bosvruchtensaus

2-4 eetlepels suiker

kaneel

2 dl slagroom
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Week de gelatine in ruim koud water 5 minuten.

Pureer intussen de 200 gr bramen en wrijf de puree door een zeef.

Breng al roerend 1/2 dl water, de bosvruchtensaus en de suiker aan de kook en laat de suiker oplossen.

Los hierin de uitgeknepen gelatine op en roer het gelatinemengsel door de puree.

Roer er een snufje kaneel door.

Laat het geheel in 35 minuten goed afkoelen.

Klop de slagroom stijf en spatel die door de puree.

Spoel vier kleine puddingvormpjes met koud water om.

Verdeel de mousse over de vormpjes en strijk ze glad.

Laat de mousse in de koelkast 4 uur opstijven.

Garneer de puddinkjes met een braam en bestrooi ze met een snufje kaneel.