Home > Recepten

Tiramisu 08

3 eierdooiers

3 eetlepels suiker

1 zakje vanillesuiker

1/2 theelepel geraspte citroenschil

300 gr mascarpone of 200 gr roomkwark

100 gr crème fraîche

16 lange vingers

1/2 dl sterke koffie

2 eetlepels amandellikeur (of een andere likeur)

2 eetlepels cacaopoeder
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Klop in een kom de eierdooiers met de suiker en de vanillesuiker met de mixer in 5 minuten tot een crème.

Meng er de citroenschil en de mascarpone door.

Bedek de bodem van een lage glazen schaal ( 25 x 15 cm) met de helft van de lange vingers en besprenkel die met de helft van de koffie en likeur.

Verdeel er de helft van het mascarponemengsel over.

Verdeel er de rest van de lange vingers over en besprenkel ze met de rest van de koffie en de likeur.

Dek af met de rest van de crème.

Zeef het cacaopoeder erboven.

Dek de schaal af en laat enkele uren in de koelkast opstijven.

Snijd de tiramisu aan tafel in plakken en leg die op de borden.