Home > Recepten

Chocolademousse 1

4 eieren

2 repen pure chocolade ( 80 gr)
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Splits de eieren.

Klop de eiwitten stijf.

Smelt de chocola in een grote pan au bain marie' of in de magnetron.

Roer 1 eidooier door de gesmolten chocola.

Spatel de eiwitten in porties door de chocola (steeds gelijke delen chocolademengsel en eiwit).

Roer voorzichtig tot het een bruine massa is.

Laat de mousse 2 uur in de koelkast opstijven.

Dien op met een beetje room of bijvoorbeeld aardbeienroom (klop een handvol aardbeien samen met 1/8 liter slagroom 10 seconden in een blender).



Tip: koop zwarte borden voor al uw toetjes. Het meest simpele toetje ziet er op een zwart bord uit als een grand dessert.

Strooi er nonchalant een beetje poedersuiker over en schenk er een scheutje limonadesiroop over.