Home > Recepten

Clafoutis met appel

3-4 appels

boter

kaneel

poedersuiker

een scheutje rum

125 gr bloem

3 eieren

70 gr poedersuiker

2 dl melk

een mespunt zout
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in schijfjes. Bak deze even aan in een klein beetje boter en leg ze in een diepe ovenvaste schaal.

Strooi er wat kaneel en poedersuiker op en sprenkel er wat rum over.

Roer een beslag van bloem en eieren, het grootste deel van de suiker, de melk, het zout en eventueel een mespunt zuiveringszout (hierdoor gaat het gebak mooi "opblazen").

Giet het beslag over de appels en zet de schaal in een goed voorverwarmde oven van 175 C.

Laat het gerecht een half uurtje bakken tot de bovenkant mooi goudbruin is en iets is gerezen.

Strooi er poedersuiker over en serveer direct.