Home > Recepten

Trifle 1

175 gr bitterkoekjes

2 dl amandel-likeur (Amaretto)

8 halve perziken (blik) in plakjes

2 1/2 dl slagroom

125 gr witte basterdsuiker

1 zakje vanillesuiker

kaneel

500 gr mascarpone

15 gr amandelsnippers

15 gr geschaafde bittere chocolade

poedersuiker



N.B.: Het mengsel wordt luchtiger met twee stijfgeklopte eiwitten.
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Brits
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Leg de koekjes in een schaal met een doorsnee van 20 cm, schenk er 1 ½ dl likeur over en leg de perziken erop.

Klop de slagroom met de suiker stijf.

Vermeng 1/2 dl likeur met de mascarpone, 1/2 theelepel kaneel en de vanillesuiker.

Spatel de slagroom door dit mengsel en verdeel het over perziken.

Rooster de amandelsnippers in een droge koekenpan.

Bestrooi de trifle met de amandelen, de chocolade, kaneel en poedersuiker en laat hem in de koelkast 4 uur opstijven.