Trifle 1 |
|
175 gr bitterkoekjes 2 dl amandel-likeur (Amaretto) 8 halve perziken (blik) in plakjes 2 1/2 dl slagroom 125 gr witte basterdsuiker 1 zakje vanillesuiker kaneel 500 gr mascarpone 15 gr amandelsnippers 15 gr geschaafde bittere chocolade poedersuiker N.B.: Het mengsel wordt luchtiger met twee stijfgeklopte eiwitten. |
|
BereidingLeg de koekjes in een schaal met een doorsnee van 20 cm, schenk er 1 ½ dl likeur over en leg de perziken erop.Klop de slagroom met de suiker stijf. Vermeng 1/2 dl likeur met de mascarpone, 1/2 theelepel kaneel en de vanillesuiker. Spatel de slagroom door dit mengsel en verdeel het over perziken. Rooster de amandelsnippers in een droge koekenpan. Bestrooi de trifle met de amandelen, de chocolade, kaneel en poedersuiker en laat hem in de koelkast 4 uur opstijven. |
Home > Recepten