Home > Recepten

Kiwigranita

1 kg kiwi's

2 eetlepels citroensap

3 zakjes vanillesuiker

1 dl gembersiroop

2 takjes munt
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Houd 1 kiwi achter voor garnering; schil de rest van kiwi's, snijd ze in stukjes en pureer ze in de keukenmachine.

Wrijf de puree boven een kom door een zeef en roer het citroensap, de vanillesuiker en de gembersiroop erdoor.

Schep het geheel in een diepvriesbak en strijk het uit tot een dunne laag.

Laat het kiwimengsel in de diepvries in ca 3 uur bevriezen.

Schraap elk uur het gevormde ijs met een vork van de wanden en roer het mengsel goed door (grote ijskristallen mogen wel blijven bestaan).

Snijd de achtergehouden kiwi in 4 mooie plakjes en maak in elk plakje een inkeping.

Schep de granita in glazen en steek aan de rand van elk glas een plakje kiwi.

Garneer met een toefje munt.

Benodigdheden

Extra nodig: keukenmachine, diepvriesbak inhoud ca 2 liter, 4 hoge glazen inhoud ca 2,5 dl