Home > Recepten

Cappuccino-ijs

12 eierdooiers

250 cc volle melk

150 cc slagroom

75 gr witte basterdsuiker

5 gr vanillesuiker

1-2 zakjes Nescafé oploscappuccino

1 reep pure chocolade
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Klop de eierdooiers, de suiker en de vanillesuiker licht en schuimig.

Voeg al roerend de melk toe.

Klop de slagroom bijna stijf.

Vermeng de geklopte slagroom met de rest van de ingredienten. Voeg de Cappuccino toe.

Maal in de keukenmachine de reep chocolade en voeg vervolgens de kleine brokjes aan het mengsel toe.

Doe het mengsel 40-50 minuten in de ijsmachine.

Het ijs is klaar als het voldoende stevig is.

Notities

Serveer het met niet al te zoete slagroom, decoreer met extra gemalen stukjes pure chocolade en pure cacao. Geef er direct koffie bij.