Home > Recepten

Lolly's of zuurtjes

stokjes

250 g suiker

2 lepels limonadesiroop

1 dl water

sap van 1/2 citroen

15 g glucosesuiker
  • Omschrijving recept: Snoepjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vet een marmeren werkvlak of metalen plaat met olie in en leg eventueel om de 10 cm stokjes neer.

Verwarm in een pan met dikke bodem zachtjes 250 gr suiker met 2 eetlepels limonadesiroop, 1 dl water, het sap van een halve gezeefde citroen en 15 gr glucosesuiker tot de suiker helemaal is gesmolten is.

Zet het vuur hoog en laat de stroop op 150 C inkoken.

Houd de bodem van de pan één tel in koud water, zodat het kookproces stopt, maar blijf roeren.

Schenk nu van het mengsel voorzichtig kleine rondjes (bij lolly’s dus bovenop het einde van de stokjes).

Laat ze hard worden, neem ze van de plaat en verpak ze in doorzichtig folie.



Limonade siroop met vitamine C kleurt het best. De temperatuur luistert heel nauw; deze kunt u bijv. meten met een frituur thermometer. Is de temperatuur te hoog, dan carameliseert de stroop en is de temperatuur te laag, dan worden de snoepjes niet hard.