Home > Recepten

Kerriesoep 1

1 ui of appel

1 appel

1 el olie

3-4 tl kerrie

40 gr bloem

1 1/4 l bouillon

6 el room of melk



Als u melk gebruikt, kunt u in de borden op de soep een lepel zure room of Bulgaarse yoghurt schenken.



Dit is een basis-recept. De soep kan nog worden uitgebreid met b.v. soepballetjes, in blokjes gesneden ham, dobbelsteentjes licht gebakken

aardappel, blokjes gebakken brood, plakjes champignons. U kunt ook als de soep geheel klaar is, van het vuur af, losgeklopte eieren toevoegen.
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snipper de ui en de appel zo fijn mogelijk en fruit dit met de kerrie heel zachtjes in de olie tot de ui glazig wordt.

Stuif er de bloem over, schep goed door en laat de bloem zachtjes meefruiten.

Giet er dan geleidelijk de koude bouillon bij en laat dit, al roerende, boven zeer zacht vuur binden.

Dan nog een kwartiertje 20 minuten zachtjes laten doorkoken.

Nu de room of melk toevoegen, nog even laten pruttelen en eventueel nog op smaak brengen.