Home > Recepten

Mosterdsoep 04

1 grote ui

2 vleesbouillonblokjes

40 gr boter

40 gr bloem (6 eetlepels)

3 volle eetlepels mosterd

6 el (of kuipjes) koffiemelk

4 tl kappertjes

azijn en peper naar smaak



Variaties:

Naar smaak kunt u fijngesneden (zoet-)zure augurk toevoegen, eventueel in plaats van de kappertjes.



In plaats van de vleesbouillonblokjes kunt u visbouillonblokjes gebruiken. U kunt er dan natuurlijk ook een stukje fijngesneden vis (koolvis, kabeljauw, schelvis) aan toevoegen, gaar gemaakt door het 5 minuten net niet te laten koken. Ook kunt u in dit geval wat garnalen toevoegen.



Vegetariërs kunnen de vleesbouillonblokjes vervangen door kruidenbouillonblokjes.



Tenslotte kunt op het laatst wat fijngesneden prei toevoegen.

Dit niet mee laten koken.
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de ui heel fijn, fruit deze in de boter, roer er de bloem door en laat dit garen.

Voeg al roerende een liter water toe met de verkruimelde bouillonblokjes.

Goed roeren (kloppen) tot de klontjes weg zijn.

Roer nu apart de mosterd los met de koffiemelk en voeg dit toe aan de soep.

Roer er de kappertjes door.

Voeg naar smaak azijn en peper toe en warm alles goed door.